NæringsEiendom

Funken Lodge skal fortsatt drives av Hurtigruten Svalbard. Men som det 24. hotellet i Nordic Hotels & Resorts bli tilgjengelig for Nordic Choice Hotels sine gjester og medlemmer.

Nytt hotell i Stordalens portefølje

​Hurtigruten og Stordalen samarbeider om hotellperle på Svalbard.

Silje Rønne

onsdag 13. desember 2017 7:36 (Oppdatert 13. desember 2017 7:36)

Over 70 års historie i ny, moderne drakt. Tradisjonsrike Spitsbergen Hotel er snart klar for nyåpning som Funken Lodge og går samtidig inn i Nordic Choice Hotels-familien som et frittstående hotell.

– We’re heading North! Endelig kan Nordic Choice Hotels tilby Svalbard til våre gjester, og jeg er utrolig glad for at Funken Lodge blir en del av vårt tilbud. Hotellet symboliserer alt vi ønsker å få til på Svalbard: Respekt for det tradisjonelle i møte med det moderne. Med sin unike historie og snart toppmoderne komfort, er hotellet som skapt for oss, sier Petter Stordalen, eier av Nordic Choice Hotels.

Lang historie – spennende fremtid
Hotellet eies og drives av Hurtigruten Svalbard. Det ble oppført i 1947 som bolig for funksjonærer i Store Norske Spitsbergen Kulkompani, og fikk raskt kallenavnet “Funken” som nå blir hotellets offisielle navn. I tillegg fungerte det som representasjonsfløy for gruveselskapet.

– Dette er et stykke Svalbard-historie som endelig får den drakten det fortjener. Funken Lodge skal fortsatt ha Svalbards beste restaurant. Nå blir det også Svalbards beste hotell, sier Hurtigrutens konsernsjef Daniel Skjeldam.

Etter at Hurtigruten Svalbard kjøpte det i 1991, har det vært gjennom flere oppussinger og utvidelser, men ingen så omfattende som nå. Når dørene åpnes for nye Funken Lodge, vil det som skal bli Svalbards beste hotell bestå av 88 helt renoverte gjesteværelser.

– Vi så et enormt potensiale for videre utvikling da vi bestemte oss for å satse maks i å gjøre hotellet til en attraksjon i seg selv. Sammen med Nordic Choice Hotels skal Hurtigruten bidra til å trekke flere norske og internasjonale reisende til denne fantastiske perlen – gjennom hele året, sier Skjeldam.

Som frittstående hotell i Nordic Choice havner Funken Lodge i eksklusivt selskap sammen med blant annet Copperhill Mountain Lodge i Åre og The Thief på Tjuvholmen i Oslo.

– Svalbard er en av Nord-Europas mest spennende og eksotiske destinasjoner, og nå kan reisende som ønsker kun det beste finne det også på 78 grader nord. Vi i Nordic Choice Hotels har sett at gjester etterspør kvalitet, eksklusivitet og opplevelser utenom det vanlige. Det får de på Svalbard og med Funken Lodge, sier Stordalen.

 

Nyhetsbrev NæringsEiendom

Nyhetsbrev fra NæringsEiendom til din e-post

Siste nyheter NæringsEiendom

To store leiekontrakter til Entra

Nyheter / tirsdag 2. januar 2018

Det nye Grønland

Nyheter / fredag 29. desember 2017

Kronikk: Byvekst med kvalitet

Nyheter / torsdag 28. desember 2017

Fortetting på Skøyen – boligby på Lysaker

Nyheter / onsdag 27. desember 2017

Store arealer i sentrum

Nyheter / tirsdag 26. desember 2017

Thommessen til VIA

Nyheter / torsdag 21. desember 2017