NæringsEiendom

Hedda Torgersen og Ingeborg Werenskiold, interiørarkitekt MNIL hos Metropolis arkitektur og design as, har stått for designet i de nye lokalene til Eiendomshuset Malling & Co.

Opplevelse i alle ledd

Da Eiendomshuset Malling & Co skulle flytte til Dronning Mauds gate 15 fikk Metropolis spørsmål om å kvalitetssikre den foreslåtte planløsningen. Dette endte med flere endringer.

Hedda Torgersen og Ingeborg Werenskiold

fredag 24. november 2017 8:05 (Oppdatert 21. november 2017 18:10)

Vi har laget tydelige soner for eksterne og interne, samhandlingssoner og et raust torg som er navet i Mallings lokaler. I tillegg til planløsning har vi utarbeidet konseptet, belysning, farger, materialer og fulgt opp med prosjektering og arbeidene byggeplassen. Som prikken over I’en har vi stylet lokalene.

Å skape et konsept og en helhetlig plan er helt avgjørende for å få et godt prosjekt. Det er viktig å involvere kunden, skape engasjement og gi de eierskap til løsningen. Vi på vår side, skal forstå, tydeliggjøre og formidle kundens DNA i interiørene slik at lokalene blir unike og skaper en helhetlig ramme for bedriften.

Hos Malling, ønsket vi å formidle en hjemlig, hyggelig og nær stemming. De ansatte, fra driftspersonell til meglere i tillegg til alle besøkende skal få en følelse av å komme «hjem til» Malling.

I fellesskap kom vi frem til noen få veloverveide ledetråder som har fulgt oss gjennom hele prosessen:

Skape opplevelse i alle ledd: Alle, kunder og ansatte skal bli ledet gjennom de ulike sonene, og få en opplevelse, en stemning, ha noe å feste blikket på som er unikt for den sonen. Vi skal spille på alle sansene. Et eksempel på dette er mynte og lime- bedet, eller Mojito-bedet på takterrassen, navnsettingen og den grafiske utformingen av skiltingen på møterommene som er inspirert av spillet Monopol.

It’s all in the details: Eller The devil’s in the details, ingenting er overlatt til tilfeldighetene. Det være seg møtet mellom to materialer, overganger mellom veggelementer og foliering, eller små detaljer som gir rommene ulike særpreg. Dette skaper særpreg og forteller en historie om dedikasjon, kvalitetsbevissthet og oppmerksomhet i alle ledd i bedriften.

Ingen hvite vegger: Farger er et sterkt virkemiddel for å oppnå ulike stemninger og opplevelser av rom. Hos Malling er det ikke en eneste hvit vegg! Vi har brukt farger og mønstre for å fremheve eller skjule. Taket, som i all hovedsak er hvitt, skaper kontrast og fremhever fargene og mønstrene på veggene. I arbeidsarealene har vi valgt å jobbe med ulike nyanser av blått for å skape en rolig og behagelig atmosfære. Velkomstarealene og møterommene i inngangspartiet, er mer fargesterke og ekspressive.

Velkommen hjem

Meet’n Greet: Torget er selve «hjertet» i prosjektet. Fra du kommer til du går skal du føle deg velkommen og inkludert, på en uformell måte. En vert tar deg imot på «Torget», der du blir en del av livet hos Malling. Registreringsskjermer er fjernet. Dette for å skape kontakt mellom Mallings vert og gi de besøkende en varm velkomst, og følelse av å være en del av «familien». Skiltingen, logoen i gulvet, er med på å understreke både eksklusivitet og en uformell atmosfære.

På «Torget» har de ansatte feiringer, møter eller arbeidsplasser. Der kan du møte kunder av eiendomshuset som også er velkomne til å bruke «Torget» som arbeidssone eller møteplass.

«Torget» er delt opp i ulike soner for å skape dynamikk. Det er sofistikerte sittegrupper, tilbakelente sofaer og et enormt langbord i robust treverk i tillegg til kaffebar og kjøkken. Ulike himlingstyper, beisede spiler og himlingsplater er med på å ramme inn sonene, og bidrar til å skape forskjellige atmosfærer. Vi har valgt farger, tekstiler, tapet, ulike materialer og møbler som man ikke umiddelbart assosierer med kontorlokaler. Et eksempel er palmetapetet på kjøkkenet og bruk av velur, ull, messing, marmor, røkt- og beiset treverk. Sammen med møblenes myke og avrundede former dannes en vakker balanse mellom eleganse og lunhet, en hjemlig atmosfære. Gulvet på «Torget» er av røft betongciré og lager en balanse til et overdådig uttrykk. At dette er praktisk sett opp mot drift er også viktig.

Identitet og særpreg

Videre innover i lokalet finner man møtesenteret. Hver av møterommene er utformet som en egen stue, med sin egen identitet og særpreg. I valg av farger og materialer er noen av rommene mer maskuline andre feminine. Her kan man velge rom etter formål med møtet, humør og dagsform. Røkt eikegulv i møteromsavdelingen er lagt i klassisk fiskebeinsmønster og skiller seg fra betonggulvet på «Torget». Kontrasten skjerper sansene og det hjemlige preget blir understøttet av bruken av bølgende tekstiler og tapet. Møterommene har ulike dekorative pendler og forskjellige møbler som understreker de særpregede rommene.

Arbeidsarealene er enklere utformet. Her er virkemidlene tonet ned. For å skape dynamikk mellom arbeidsarealene og dele opp landskapene er det «portaler» mellom dem. Portalene inneholder møterom og multirom, og rammes inn av mørkere gulv, vegger og himling. Dette står i kontrast til de lyse arbeidsplassene. Teppet graderes fra mørkt til lyst og lager en myk overgang mellom arbeidsarealer og portaler.

 Å gjennomføre et prosjekt, fra A til Å, i dette tilfelle fra planløsning, prosjektering og til slutt stylingen, gjør at lokalene fremstår som komplette.

I et ideelt samarbeid strekker vi kunden lenger enn de trodde de var villig til å gå, og vi strekker oss med dem. «Hjemme hos Malling» fikk vi til dette!

Nyhetsbrev NæringsEiendom

Nyhetsbrev fra NæringsEiendom til din e-post

Siste nyheter NæringsEiendom

To store leiekontrakter til Entra

Nyheter / tirsdag 2. januar 2018

Det nye Grønland

Nyheter / fredag 29. desember 2017

Kronikk: Byvekst med kvalitet

Nyheter / torsdag 28. desember 2017

Fortetting på Skøyen – boligby på Lysaker

Nyheter / onsdag 27. desember 2017

Store arealer i sentrum

Nyheter / tirsdag 26. desember 2017

Thommessen til VIA

Nyheter / torsdag 21. desember 2017