NæringsEiendom

Youngstorget 3 har en prominent beliggenhet ut mot Youngstorget og en spesiell plassering ved siden av den markante Folketeater-bygningen. Bygget blir et fremtidsrettet og funksjonelt bygg for både kontor, forretnings- og bevertnings lokaler. Illustrasjon: Hille Melbye Arkitekter

Youngstorget 3

Et moderne miljøbygg midt i sentrum.

Silje Rønne

mandag 20. november 2017 20:22 (Oppdatert 20. november 2017 20:22)

Youngstorget 3 er revet, og nå bygger Olav Thon Gruppen det som skal bli et moderne og tidsriktig kontorbygg på seks etasjer, som strekker seg cirka over 6.800 kvadratmeter. Bygget vil inneholde kontorer fra 2. til 6. etasje, og et serveringskonsept i 1. etasje og i deler av underetasjen. Dette betyr rundt 250 nye arbeidsplasser i sentrum.

– Vi har ønsket å få til et meget fleksibelt kontorbygg der flatene kan brukes som tradisjonelle kontorlandskap eller lett kan fungere som åpne landskap, sier Randi Hernes Gåsvær, eiendomssjef i Thon Eiendom.

Bygget skal stå ferdig innen våren 2019, der målet er å oppføre et bygg i henhold til BREEAM-NOR «Very Good».

Dagslys til alle

Kontorbygget vil bli formet rundt et atrium; en glassoverdekket lysgård. Dette vil gi dagslys til alle arealer og gjennomlys i lokalene som har størst dybde.

– Hovedkommunikasjon i bygget skal ha direkte kontakt med atriet og er lagt inntil dette. Det understøtter god oversikt og lett tilgang til alle deler av bygget, forklarer hun.

Byggherren har også et ønske om at det å bevege seg i bygningen skal gi en positiv opplevelse. Det samme gjelder for hovedinngangen når man ankommer eller forlater kontorbygget.

– Du møter gjennomgående lyskilder og mye glass, som gjør bygget åpent og luftig, sier hun.

Hovedtrappen med heis er plassert med adkomst fra Pløens gate. Denne gir også tilgang til de ulike etasjene i Pløens gate 1.

På spørsmål om hvilket planer de har for gateplan, svarer Gåsvær at disse ikke er klare enda.

– Her må man fortsette dialogen med kommunen på hva som er ønskelig og hva man får til, sier hun.

Unikt i sentrum

Bygget er allerede fullt utleid, med to store leietakere.

– Kulturhuset kommer tilbake og skal inn i første- og underetasjen med et serveringskonsept. Bring Dialog Norge skal ha resten av etasjene fra andre til og med sjette etasje. Vi er meget fornøyde med disse to leietakerne sammen i dette bygget, da vi tror synergien mellom disse blir veldig god, sier eiendomssjefen.

Youngstorget 3 ligger rett ved Norges største kollektivknutepunkt, og med kort vei til alle servicetilbud i Oslo sentrum.

– Her får man ekstrem nærhet til det aller meste, det være seg kollektivknutepunkter, servicetilbud, kultur, flotte spisesteder, shopping og ikke minst er det lett for kunder og samarbeidspartnere å komme på besøk. Vi vil også anta at plasseringen er en stor fordel når man skal rekruttere nye ansatte, påpeker hun.

Det som gjør bygget unikt ifølge Gåsvær, er at du får et topp moderne kontorbygg med høy miljøstandard.

– Det er ikke mange nye kontorbygg med disse kvalitetene i denne delen av byen, der det er lagt vekt på miljø, tilgjengelighet og høy standard, avslutter hun.

Nyhetsbrev NæringsEiendom

Nyhetsbrev fra NæringsEiendom til din e-post

Siste nyheter NæringsEiendom

To store leiekontrakter til Entra

Nyheter / tirsdag 2. januar 2018

Det nye Grønland

Nyheter / fredag 29. desember 2017

Kronikk: Byvekst med kvalitet

Nyheter / torsdag 28. desember 2017

Fortetting på Skøyen – boligby på Lysaker

Nyheter / onsdag 27. desember 2017

Store arealer i sentrum

Nyheter / tirsdag 26. desember 2017

Thommessen til VIA

Nyheter / torsdag 21. desember 2017