NæringsEiendom

Proxyclick som har utviklet et skybasert besøksregistreringssystem for kontor- og næringsbygg med en rekke smarte funksjoner.

Tar imot gjestene i skyen

Den skybaserte besøksregistreringen Proxyclick har blitt en suksess internasjonalt og spesielt i Norge.

Silje Rønne

fredag 17. november 2017 8:16 (Oppdatert 16. november 2017 12:18)

Proxyclick, en abonnementsbasert skyløsning som digitaliserer besøksregistreringen i kontor- og næringsbygg, opplever suksess på verdensbasis. Så langt er rundt 10 millioner besøkende i over 50 land registrert og noen velkjente kunder er Audi, L'Oréal, Airbnb og PepsiCo. Og selv om Norge er et lite land, har Proxyclick en stor andel av volumet her.

– Eiendomsbransjen i Norge adopterer ny teknologi mye raskere enn i de fleste andre land. Norge er et topp-5-marked i volum og Entra var en viktig døråpner, sier Gregory Blondeau, administrerende direktør i Proxyclick.

Entra først ut 

Entra er et av Norges ledende eiendomsselskaper og var først i landet med å ta i bruk Proxyclick. I 2014 utlyste selskapet en anbudsforespørsel på besøksregistreringssystemer, men opplevde at tradisjonelle 'on-premise'-løsninger var kostbare. Proxyclick vant anbudet som følge av selskapets skyløsning med abonnementsbasert, månedlig betaling.

– Proxylick er en fremtidsrettet skyløsning som ikke medfører investeringskostnader. Vi bruker for tiden Proxyclick ved ti lokasjoner og den fungerer spesielt bra i enbrukerbygg. Nå vurderer vi å integrere løsningen i vår egen service-app for kontorbygg, sier Marius Breimo, innkjøpssjef i Entra.

Smarte funksjoner

Besøksregistrering er en utfordring for virksomheter som ønsker å balansere sikkerhet med smidighet for at gjestene skal føle seg velkomne. Ofte må man gjennom sikkerhetstiltak som registrering av bilnummer eller fylle ut opplysninger på papir. Proxyclick ivaretar sikkerheten og knytter gjest og vert enkelt sammen.

Gjestene registreres automatisk i programvaren ved møteinnkalling via alle elektroniske kalendre og velkomstprosessen begynner umiddelbart ved at gjesten får en invitasjon med alle møteopplysninger. Ved ankomst sjekker man enkelt inn på en iPad-kiosk og en navnelapp skrives ut. Verten blir umiddelbart varslet via SMS, e-post eller en av Proxyclicks mange tredjepartsapplikasjoner som Skype for Business eller Slack.

Når gjesten sjekker inn, kan verten få et bilde av gjesten, noe som er praktisk hvis man ikke har møttes tidligere. Og grensesnittet kan settes opp med en rekke funksjoner som at gjesten kan få WiFi-kode, valg om foretrukket kaffe mm. Proxyclick lanserer også snart en funksjon som skanner besøkendes ID-kort og dermed bekrefter deres identitet.

Sikkerheten ivaretas blant annet gjennom at resepsjonist eller besøksansvarlig i bygget alltid har oversikt over besøkende. Hvis eksempelvis brannalarmen går, kan vedkommende sende ut SMS-varsel til alle besøkende med instruksjoner for evakuering.

– Visjonen er å gjøre ankomst til en sømløs prosess. Parkeringsfasilitetene skal kunne gjenkjenne bilen din, adgangskontrollen er åpen for deg, heisen tar deg automatisk til riktig etasje, du får tilgang til Wi-Fi og du blir guidet til riktig møterom der favorittdrikken og verten venter på deg – alt gjennom en integrert, smart løsning, sier Gregory Blondeau.

 

 

Nyhetsbrev NæringsEiendom

Nyhetsbrev fra NæringsEiendom til din e-post

Siste nyheter NæringsEiendom

To store leiekontrakter til Entra

Nyheter / tirsdag 2. januar 2018

Det nye Grønland

Nyheter / fredag 29. desember 2017

Kronikk: Byvekst med kvalitet

Nyheter / torsdag 28. desember 2017

Fortetting på Skøyen – boligby på Lysaker

Nyheter / onsdag 27. desember 2017

Store arealer i sentrum

Nyheter / tirsdag 26. desember 2017

Thommessen til VIA

Nyheter / torsdag 21. desember 2017