NæringsEiendom

Hinna Park AS utvikler flere næringseiendommer i Jåttåvågen. Her er Oseberg-prosjektet.

Konkurrerer med Stavanger sentrum

Det er mye ledig kontorareal på Hinna Park, som nå får økt konkurranse om leietakerne fra Stavanger sentrum.

Dag-Jørgen Saltnes

tirsdag 14. november 2017 8:32 (Oppdatert 13. november 2017 19:34)

Mens Stavanger sentrum har hatt få store arealer tilgjengelig for leietakerne, har Hinna Park kunnet sette opp det ene nybygget etter det andre og fylle det med leietakere. Men så kom oljeprisfallet som sendte arealledigheten i Hinna Park kraftig oppover. Store fremleiearealer fra Aker Solutions har også bidratt til at Hinna Park nå har den største kontorledigheten etter Forus.

– På Hinna Park er det fortsatt høy ledighet. Mens Forus er det klare olje- og gassclusteret i regionen, så konkurrerer Hinna Park mer med Stavanger sentrum om leietakerne. Det er en blanding av bedrifter som holder til i Hinna Park. Blant selskapene er Kluge Advokatfirma, Aker BP, energiselskapet Wintershall og flere av selskapene som er knyttet til Hitecvision-systemet, sier avdelingsleder for næringseiendom Jan Inge Røyland i EiendomsMegler 1 Næringseiendom.

Flere nybygg

Hinna Park består av flere nye bygg. Totalt forvalter Hinna Park AS næringseiendom på 100 000 kvadratmeter, fordelt på både noen bygg fra 2006 til 2009 og noen helt nye bygg. De nyeste byggene har fått navn etter oljefelt på norsk sokkel.

Eiendommen Troll sto ferdig i 2014. Med et totalt areal på 9200 kvadratmeter, huser Troll en rekke forskjellige leietakere i de to bygningskroppene på henholdsvis fem og åtte etasjer. Blant leietakerne er bedrifter som Edison Norge, IF, Altibox, Kongsberg, Visma Unique og Unitech Power Systems.

Nå jobber Hinna Park AS med utviklingen av Ormen Lange, et kontorbygg på 19 000 kvadratmeter. Det er Eder Biesel Arkitekter som har tegnet bygget, og ambisjonen er å få inn leietakere slik at byggingen kan begynne enten i 2018 eller 2019. Bygget skal bestå av tre tårn som bindes sammen av en gangbro i byggets fjerde etasje. Det planlegges 80 prosent åpne lokaler og 20 prosent cellekontor, noe som gir rom for inntil 920 arbeidsplasser.

Hinna Park jobber også med å finne leietakere til Oseberg-prosjektet på 18 000 kvadratmeter.

Øgreid Eiendom ønsker å utvikle et kombinert kontor- og boligbygg på Hinna Park. Tomten i Jåttåvågen kan bygges ut med 23 800 kvadratmeter næringslokaler og 15 800 kvadratmeter boliger.

 Wintershall

I fjor høst sto Jåttåflaten 27 ferdig. Bygget er på 17 800 kvadratmeter, og huser energiselskapet Wintershall. Eiendommen ble opprinnelig markedsført under navnet Gullfaks, men leietaker Wintershall ønsket å bytte navn til JF27 etter at de kjøpte eiendommen fra Hinna Park AS.

 

 

 

Nyhetsbrev NæringsEiendom

Nyhetsbrev fra NæringsEiendom til din e-post

Siste nyheter NæringsEiendom

To store leiekontrakter til Entra

Nyheter / tirsdag 2. januar 2018

Det nye Grønland

Nyheter / fredag 29. desember 2017

Kronikk: Byvekst med kvalitet

Nyheter / torsdag 28. desember 2017

Fortetting på Skøyen – boligby på Lysaker

Nyheter / onsdag 27. desember 2017

Store arealer i sentrum

Nyheter / tirsdag 26. desember 2017

Thommessen til VIA

Nyheter / torsdag 21. desember 2017