NæringsEiendom

Stavanger er et delt kontormarked, med lav ledighet i sentrum. (Foto: Shutterstock)

Ny megler i Stavanger

Colliers International åpner næringsmeglerkontor i Stavanger og hentet Thomas J. Middelthon fra Øgreid Eiendom til å bygge opp kontoret.

Torgeir Hågøy og Dag-Jørgen Saltnes

onsdag 25. oktober 2017 14:30 (Oppdatert 25. oktober 2017 14:30)

Colliers International vurderte også å starte opp i Bergen, men gikk altså for Stavanger.

– Grunnen til at vi valgte Stavanger foran Bergen har å gjøre med at vi allerede har gjort og gjør mye der. Vi opplever dette markedet som det mest internasjonale utenfor Oslo, og da passer det godt med vår profil å åpne et kontor der, sier Thor Bjørdal i Colliers.

Skal bli ledende

– Vi har de siste årene vært innen rådgivning til leietakere som søker nye lokaler eller reforhandling. For oss er en etablering i Stavanger et naturlig neste skritt for å kunne tilby enda bedre tjenester til alle våre kunder, både lokalt og internasjonalt, sier Bjørdal.

Med etableringen av eget kontor i byen legger han listen høyt for hvilken posisjon selskapet skal opparbeide seg.

– Vi skal bli den ledende megleren i Stavanger både på utleie, transaksjoner og syndikering. Syndikeringsmarkedet i Stavanger er aktivt, men mange investorer som er interessert. Vi har tro på at vi skal klare å få til mange dealer der, sier Bjørdal.

Skal ansette flere

Kontoret åpner dørene første november, med Thomas J. Middelthon ved roret. Middelthon kommer fra stillingen som markedssjef i Øgreid Eiendom.

– Markedet i Stavanger-regionen er på mange måter et naturlig nummer to marked etter osloområdet. Det har betydelig størrelse, god aktivitet og vies stadig større interesse fra både nasjonale og internasjonale eiendomsaktører. Vi har stor tro på kombinasjonen av lokal markedskunnskap og lokal tilstedeværelse, kombinert med tilknytning til både Oslo-miljøet og vårt internasjonale nettverk. Vi er derfor av den oppfatning at det er marked for våre tjenester i Stavanger. Nå ser vi med glede og spenning frem til å komme i gang fra første november, sier Middelthon.

Kontoret i Stavanger blir et fullservice-kontor hvor Colliers, i samarbeide med oslokontoret ønsker å tilby alle tjenester.

– Vi planlegger over noe tid å bygge opp et lokalkontor med flere ansatte som vil levere tjenester i samarbeid med kontoret i Oslo og Colliers International systemet. Vi skal ansette en til i løpet av kort tid, så vil vi nok etterhvert være rundt fire personer på kontoret, sier Bjørdal.

Et delt Stavanger-marked

Thomas J. Middelthon forteller om at Stavanger-marked som er delt mellom særlig sentrum og Forus.

– Det er stor forskjell på de ulike leiemarkedene i Stavanger-området. Kontormarkedet i Stavanger sentrum er et marked som er nær balanse med en ledighet på rundt 5 prosent. Så har vi Forus hvor det dessverre er en ikke helt ubetydelig ledighet. Forus har noen utfordringer med flere eldre bygg som står tomme, det er et krevende marked der, sier Middelthon.

Optimisme

Middelthon forteller om en stemning som har snudd i Stavanger den seneste tiden.

– Det er generelt en helt annen optimisme i byen nå enn det var for ett år siden. Jeg snakker med mange selskaper i mange bransjer som ser lysere på ting. De opplever økt ordrereserve, samtidig som noen oppbemanner igjen, sier lederen av det nye Colliers-kontoret.

Han tror imidlertid ikke på noen snarlig fall i kontorledigheten og en økning i leieprisene.

– De fleste tror bunnen er passert, og det vil smitte over på kontormarkedet. Men det vil ta tid på grunn av at det er en del slakk i systemet. Selskapene som ansetter folk igjen har litt å gå på i lokalene sine, så det er for tidlig for dem å jakte på større lokaler, sier Middelthon.

Han tror like fullt at timingen er svært god for å etablere næringsmeglingsvirksomhet i Stavanger nå.

Nyhetsbrev NæringsEiendom

Nyhetsbrev fra NæringsEiendom til din e-post

Siste nyheter NæringsEiendom

To store leiekontrakter til Entra

Nyheter / tirsdag 2. januar 2018

Det nye Grønland

Nyheter / fredag 29. desember 2017

Kronikk: Byvekst med kvalitet

Nyheter / torsdag 28. desember 2017

Fortetting på Skøyen – boligby på Lysaker

Nyheter / onsdag 27. desember 2017

Store arealer i sentrum

Nyheter / tirsdag 26. desember 2017

Thommessen til VIA

Nyheter / torsdag 21. desember 2017