NæringsEiendom

I 2020 står Økern Portal klart. Et bærekraftig fellesskap mellom næring og nærmiljø i et næringsbygg som tilbyr alt fra fleksible kontorlokaler til restaurant- og kulturopplevelser for ansatte og beboere i området. Illustrasjon: Dark Arkitekter

Nytt kontorbygg skal bli en attraksjon

Med en markedsgate og en stor food court, skal Økern Portal bli en attraksjon for leietakere og folk som bor i området.

Dag-Jørgen Saltnes

fredag 22. september 2017 7:35 (Oppdatert 20. september 2017 7:41)

Oslo Pensjonsforsikring har store ambisjoner for sitt nye gigantprosjekt Økern Portal, beliggende i Lørenfaret 3 og Lørenveien.

– Dette blir Oslos nye bydel, og Økern Portal ligger ved dørstokken til det nye senteret til Steen & Strøm på Økern. Vi vil sette opp et landemerke i området med mange innovative løsninger, sier Richard Groven.

Oslo Pensjonsforsikring vil åpne bygget for beboerne i området. Ett av tilbudene er en food court med et attraktivt mattilbud. Økern Portal vil få en åpen markedsgate som skal gi et tilbud til både de ansatte i bygget og de som bor i området rundt.Markedsgaten vil bestå av markedsboder, food trucks, kaffebarer, restauranter, galleri, frisør og andre lokale tilbud. Med over 7000 kvadratmeter handelslokaler, vil Oslo Pensjonsforsikring gi bydelen attraktivt og innholdsrikt supplement for sentrumsfunksjoner.

– Vi skal tenke utradisjonelt. Dette skal bli noe mer enn bare et vanlig kontorbygg. Det skal bli et inkluderende bygg, sier Groven til NæringsEiendom.

Jakter leietakere

Hovedelen av Økern Portal blir på rundt 60 000 kvadratmeter. Kontordelen utgjør 48 500 kvadratmeter, mens det blir nesten 7300 kvadratmeter med handelslokaler. Oslo Pensjonsforsikring vil ikke utvikle gigantbygget i flere byggetrinn. Det er også muligheter for et hotellkonsept eller boliger i prosjektet, som da vil utgjøre 75.000 kvadratmeter.

– Vi har i disse dager begynt å markedsføre Økern Portal, og folk tar godt i mot planene. Mange synes det ser veldig spennende ut. Primært er vi på jakt etter større leietakere. Men konseptet kan tilpasses brukerne. Vi vil i første omgang få på plass et par store leietakere, sier Groven.

Oslo Pensjonsforsikring vil ikke bygge på spekulasjon uten leietakere, men de har likevel begynt å forberede byggingen. Rammetillatelsen er på plass for riving, og søknad er inne for byggingen. De har også begynt å legge om rørene under bakken.

– Vi sitter ikke på hendene, sier Groven. For å vise leietakerne hvilke muligheter de kan få i Økern Portal har Oslo Pensjonsforsikring lansert et eget visningssenter på Løren. Der får potensielle leietakere en prøvesmak på hvordan de nye lokalene blir og hvilke muligheter som ligger i bygget.

1,5 milliarder

Investeringene i Økern Portal kommer opp i 1,5 milliarder kroner. Oslo Pensjonsforsikring har hyret inn Vedal Utvikling til å utvikle og gjennomføre konseptet. DARK arkitekter har tegnet bygget. Prosjektet har store miljøambisjoner, med Energiklasse A og sertifiseringen BREEAM Excellent. Oslo Pensjonsforsikring vil også bygge om og totalrehabilitere Lørenfaret 3, som er på 8500 kvadratmeter fordelt på ni etasjer.

– Der kan det bli hotell og kontor, sier Groven.

Bygget er en selvstendig bygning med sammenkobling til nybyggets markedsgate og fellesarealer. Dersom det blir et hotellkonsept i Lørenfaret 3, kan det komme ca. 200 rom med 24 rom per etasje.

Nyhetsbrev NæringsEiendom

Nyhetsbrev fra NæringsEiendom til din e-post

Siste nyheter NæringsEiendom

To store leiekontrakter til Entra

Nyheter / tirsdag 2. januar 2018

Det nye Grønland

Nyheter / fredag 29. desember 2017

Kronikk: Byvekst med kvalitet

Nyheter / torsdag 28. desember 2017

Fortetting på Skøyen – boligby på Lysaker

Nyheter / onsdag 27. desember 2017

Store arealer i sentrum

Nyheter / tirsdag 26. desember 2017

Thommessen til VIA

Nyheter / torsdag 21. desember 2017