NæringsEiendom

Oslo er først i Norden med kontorkonseptet Spaces. Foto: Spaces

Først i Norden

Spaces Kvadraturen er først i Norden med nytt kontorkonsept.

Silje Rønne

torsdag 14. september 2017 8:02 (Oppdatert 14. september 2017 15:07)

Som første by i Norden blir Oslo pioner for de nye fleksible kontorene til International Workplace Group (IWG). I helt nye lokaler i Tollbugata 8, i Kvadraturen får bedrifter tilbud om medlemskap i et av verdens største nettverk for fleksible arbeidsplasser.

– Oslo var et naturlig valg, sier grunnleggeren av Spaces, Martijn Roordink.

1. august åpnet de nye kontorene til Spaces i Oslo. Lokalet er satt sammen av to nyoppussede eiendommer i hjertet av Oslo. Kontoret har moderne tekniske løsninger, et eget trimrom og en takterrasse med utsikt over byen. Lokalene passer for alle – fra enkeltmannsforetak til etablerte bedrifter. Det er Scenario Interiørarkitekter som har designet lokalene og stått for interiøret.

– Spaces representerer en ny måte å tenke kontorer på. Vi tilbyr medlemskap til alt fra etablerte bedrifter, til de i scale-up fasen og enkeltmannsforetak. Det som er felles for våre brukere er at de har ambisjoner, er bevisste det fysiske og sosiale miljøet rundt seg, og at de tenker digitalt, sier Thomas Weeden, Norgessjef i Spaces.

Han er opptatt av den rollen senteret vil ha for fremveksten av nye selskaper i Norge, og vektlegger det voksende entreprenør-miljøet i hovedstaden.

– Oslo er en spennende by, som vil fortsette å vokse fremover. Det er en utvikling vi ønsker å være en del av, og tilrettelegge for. I tillegg har Oslo en stor base av entreprenører og mindre bedrifter som trenger kontorlokaler. Dessverre er prisene fortsatt for dyre i sentrum. Da kan vi være bindeleddet mellom gårdeiere og mindre bedrifter Dermed bidrar vi til økt vekst i hovedstaden, sier Weeden.

Del av en større satsning

Spaces Kvadraturen er først ut i en større satsning IWG-konsernet har i Norden, og Roordink ønsker å fortsette å vokse i Norge og resten av Norden.

– Spaces redefinerer måten vi arbeider på ved å gi bedriftene et midlertidig, sosialt og inspirerende miljø å jobbe i. Her kan likesinnede møtes og dra nytte av hverandres nettverk og kunnskap. Oslo er en dynamisk by i vekst, med mange spennende selskaper som passer godt inn i et slikt miljø. Byen var et naturlig utgangspunkt for vår Nordiske satsning, sier Roordink.

Medlemmene i Spaces-fellesskapet får tilgang til et internasjonalt nettverk av fleksible arbeidsplasser. Er man medlem har man tilgang til de andre Spaces-kontorene rundt om i verden, blant annet i Nederland, USA, Singapore, Australia, Israel og Storbritannia. Senere i høst åpner også Spaces Bergen i lokalene til Media City Bergen.

 

 

Nyhetsbrev NæringsEiendom

Nyhetsbrev fra NæringsEiendom til din e-post

Siste nyheter NæringsEiendom

To store leiekontrakter til Entra

Nyheter / tirsdag 2. januar 2018

Det nye Grønland

Nyheter / fredag 29. desember 2017

Kronikk: Byvekst med kvalitet

Nyheter / torsdag 28. desember 2017

Fortetting på Skøyen – boligby på Lysaker

Nyheter / onsdag 27. desember 2017

Store arealer i sentrum

Nyheter / tirsdag 26. desember 2017

Thommessen til VIA

Nyheter / torsdag 21. desember 2017