NæringsEiendom

Leieavtale inngått i Fyrstikkalléen 1 på Helsfyr. Arkitekt.: Kristin Jarmund Arkitekter. Visualisering: 3D Estate

Enda en offentlig aktør flytter til Helsfyr

Arbeids- og velferdsdirektoratet skal leie 20 600 kvadratmeter i Fyrstikkalléen 1 på Helsfyr.

Dag-Jørgen Saltnes

mandag 28. august 2017 14:30 (Oppdatert 30. august 2017 15:13)

Arbeids- og velferdsdirektoratet (Avdir) er i ferd med å samlokalisere organisasjonen og har vært på jakt etter lokaler i over ett års tid. Nå er det klart at de flytter til Helsfyr, og følger dermed etter offentlige leietakere som Statens legemiddelverk, Skatteetaten og Omsorgsbygg.

Avdir har signert en leieavtale på til sammen 20 600 kvadratmeter i Fyrstikkalléen 1. Innflytting blir i 2020. Thomas Bagn, partner og rådgiver i Malling & Co Næringsmegling, har vært rådgiver for utleie av eiendommen.

– Vi mener Helsfyr er en god kontorbeliggenhet, og et attraktivt område for offentlige aktører. Den inngåtte leiekontrakten med Arbeids- og velferdsdirektoratet er stor og viktig for JB Ugland, og vi ser frem til å samarbeide med leietaker om å skape et moderne og godt kontorprosjekt, sier adm.dir. i JB Ugland Eiendom, Bjørn Vedal.

JB Ugland Eiendom er største eier av eiendommen, og utvikler nå til sammen 39 000 kvadratmeter i Fyrstikkalléen 1-3. Prosjektet består av tre nye kontorbygg med sammenvevde fellesarealer. Arbeids- og velferdsdirektoratet skal leie to av byggene. Nå arbeider JB Ugland Eiendom og Malling & Co Næringsmegling med å finne en eller flere leietakere til det siste av de tre byggene. Det er Vedal som er hyret inn for utvikling og gjennomføring av prosjektet. Kristin Jarmund Arkitekter har vært arkitekt.

Aavdir var ute etter fleksible lokaler med nøktern, moderne standard. Det var ønskelig med god arealutnyttelse, noe som det nye bygget kan tilby. Opprinnelig søkte Navdir etter 25 000 til 35 000 kvadratmeter.

Nyhetsbrev NæringsEiendom

Nyhetsbrev fra NæringsEiendom til din e-post

Siste nyheter NæringsEiendom

To store leiekontrakter til Entra

Nyheter / tirsdag 2. januar 2018

Det nye Grønland

Nyheter / fredag 29. desember 2017

Kronikk: Byvekst med kvalitet

Nyheter / torsdag 28. desember 2017

Fortetting på Skøyen – boligby på Lysaker

Nyheter / onsdag 27. desember 2017

Store arealer i sentrum

Nyheter / tirsdag 26. desember 2017

Thommessen til VIA

Nyheter / torsdag 21. desember 2017