NæringsEiendom

Bjørvika er blitt en levende bydel i Oslo der svært mange mennesker arbeider og bor, og når trikken har tatt i bruk strekningen betyr det at disse nå også får et skinnegående kollektivtilbud.

Trikken kjører i Dronning Eufemias gate

Nå kan ansatte i Barcode ta trikken til jobb.

Silje Rønne

torsdag 17. august 2017 8:02 (Oppdatert 16. august 2017 16:07)

Sporveien har tatt i bruk trikketraseen i Oslos paradegate Dronning Eufemias gate. Mandag 14.august åpnet det nye tilbudet som sikrer at passasjerer som skal til og fra Bjørvika kan bruke trikken for å komme seg frem og tilbake.

Frem til våren 2018 er det stengt for sporvogn mellom Tinghuset og Holbergs plass som følge av anleggsarbeid i området. Det innebærer at linje 17 fra Sinsen og Linje 18 fra Ljabru/Holtet vender i Dronning Eufemias gate i Bjørvika.

– For Sporveien og folk i Oslo er dette en merkedag som vi har ventet lenge på, sier Birte Sjule, administrerende direktør for trikken.

– Vi er svært glade for at vi nå over tid kan høste erfaringer med trafikkering av denne fantastiske nye trikkeavenyen i Oslo. Anlegget i Bjørvika er noe av det flotteste vi har, og vi har lenge ønsket å ta det i bruk, fortsetter hun.

Vendingen i Dronning Eufemias gate for de to trikkelinjene er vurdert som den mest smidige løsningen i en situasjon der tre linjer må snus på grunn av anleggsarbeidet lenger vest i Oslo sentrum. Sporveien har lenge vært klare til å kjøre strekningen som skal knytte sentrum sammen med Ekebergbanen. En påkobling til det eksisterende sporet på Ekebergbanen må likevel vente til Bane Nor har ferdigstilt den nye tunellen til Follobanen. Dette arbeidet innebærer at det foreløpig ikke kan legges skinner på den siste strekningen, og en påkobling vil tidligst la seg gjennomføre i 2019/2020.

 

Nyhetsbrev NæringsEiendom

Nyhetsbrev fra NæringsEiendom til din e-post

Siste nyheter NæringsEiendom

– Vi treffes på Torget

Nyheter / torsdag 23. november 2017

Chatbots er i fokus som aldri før

Nyheter / onsdag 22. november 2017

Byr på utfordringer

Nyheter / tirsdag 21. november 2017

Youngstorget 3

Nyheter / mandag 20. november 2017

Tar imot gjestene i skyen

Nyheter / fredag 17. november 2017

Fullt utleid

Nyheter / torsdag 16. november 2017

Mest leste nyheter NæringsEiendom

Youngstorget 3Youngstorget 3 20. november 2017
Byr på utfordringerByr på utfordringer 21. november 2017
Tar imot gjestene i skyenTar imot gjestene i skyen 17. november 2017