NæringsEiendom

God design skaper stolthet og felleskap blant de ansatte. Hedda Torgersen, interiørarkitekt MNIL i Metropolis arkitektur & design AS, gir sine tips. Foto: Ragnar Hartvig

Kronikk: Det helt unike

Et konsept skal underbygge merkevaren og fange oppmerksomhet. Enkelte steder ønsker man å legge til litt ekstra krutt for å underbygge historien eller visjonen – i et one-of-a-kind interiør.

Hedda Torgersen, interiørarkitekt MNIL, Metropolis arkitektur & design AS

mandag 31. juli 2017 15:10 (Oppdatert 31. juli 2017 15:11)

For å kunne levere noe unikt, noe som er laget spesielt til prosjektet, er det bare å sette seg ned med skisseblokka og tegne! Spekteret på hva som spesialdesignes er bredt; alt fra resepsjonsdisker, veggkledninger, skillevegger, bardisker, trapper, oppbevaring, sittebenker, kreative arbeidstorg, til grafiske elementer… ja, listen er lang. Et godt samarbeid med dyktige og kyndige håndverkere gjør at vi kan komme frem til et produkt som i kvalitet og utrykk skiller seg ut. Vi kan legge inn detaljer og finesser, integrere og skjule, overraske og kanskje til og med sjokkere. Ingenting blir tilfeldig, og produktet tilpasses rommet, funksjonen og bruken.

Eksemplene avbildet viser ulike typer spesialdesign som sammen med øvrig interiør er med på å binde alt sammen til en gjennomført helhet. Enten det er et «smykke» i form av en resepsjonsdisk, veggkledning som er med på å understreke byggets arkitektoniske historie eller en fiffig detalj i en trapp. Alle prosjekter vist er designet av Metropolis arkitektur & design AS.

TINE: Storytelling - en lek med kontraster

I det nye pauserommet til logistikkavdelingen hos TINE Meierier på Kalbakken er det tatt i bruk virkemidler som sender sterke assosiasjoner til gårsdrift og bøndenes virke. Vi ønsket å fortelle historien til Tine, alt fra nærheten til naturen og dyrene, via logistikken og produksjonen. Vegger kledd med plank fra gamle låvevegger, tekstiler med tradisjonelt vev-mønster og lamper laget ut av gamle melkespann står i vakker kontrast mot det melkehvite, rene kjøkkenet. Tradisjon, historie og opphav mot produksjon, transport og ferdig produkt.

Foto: Cathrine Holst/Metropolis

Sommerrogaten 13-15: Røffe detaljer møter moderne finesser

I den flotte Frognergården i Sommerogata 13-15 utgjør en felles kantine et samlingspunkt for alle leietakerene i huset. I forbindelse med oppussing av fellesarealene og kantinen, ønsket vi å bringe tilbake samme ærverdighet som den utvendige arkitekturen. Vi ønsket å trekke inn tidløse kvalitetsmaterialer og mønster som var typiske for tidsepoken, satt inn i en nytt og moderne kontekst. En spesialdesignet fondvegg av massive eikeklosser er med på å gi et bedre lydbilde, samtidig som den gir varme og lunhet til rommet. Eikeklossenes front er vinklet, og satt i et mønster slik at det dannes et spill i veggen som forandrer seg når du beveger deg i rommet.

Foto: Bjørn Large

Bryggegaten 8: Teppe som et grafisk element

I denne kantinen på Aker Brygge har vi spesialdesignet et teppe som er med på å ramme inn ulike spisesoner. Et heldekkende teppe var nødvendig her for å ivareta akustikken. I mangel på tepper med mønster som var store nok til volumet på dette rommet, tegnet vi et selv med et mønster som passet skalaen. Gulvet er en stor flate som egner seg til å brukes som dekor i for eksempel store atrium som her, fordi det i mange tilfeller beskues ovenfra. Teppet har hovedrollen, og møblene i dempede farger spiller godt på lag.

Foto: Ragnar Hartvig

Restaurant Fjøla: På lag med arkitekturen

Restaurant Fjøla ligger i den nylig gjenoppståtte Østbanehallen ”Ø”, som er et bygg med historie helt tilbake til midten av 1800-tallet. Konseptet skal sette ramme rundt den gode matopplevelsen, men skal samtidig ivareta og fremheve de vakre detaljene i byggets arkitektur. Interiøret på Fjøla er derfor klassisk, samtidig som stramme linjer og kontraster i materialbruken er med på å gi en modernitet til restauranten. All fast innredning samt veggkledninger er spesialdesignet for å oppnå det moderne klassiske- og nordiske uttrykket.

 

Foto: Cathrine Holst/Metropolis

Tidemandsgate: It’s all in the details

I denne penthouseleiligheten sentralt i Oslo er blant annet trappen og håndløper spesialdesignet. Legg merke til den massive steinplaten som danner grunnlaget for gasspeisen, og som også fungerer som det første trappetrinnet i trappen. En dekorativ og funksjonell finesse som sømløst binder sammen kjøkken og stue.

Foto: Erik Burås

Omnicom: Moderne klassisk

I inngangspartiet hos Omnicom Mediagroup i Drammensveien 106 er det brukt eksklusive materialer og stramme linjer. Resepsjonsdisken er tilpasset universell utforming og laget av metall og marmor, holdbare og tidløse materialer. Resepsjonsdisken utgjør en moderne, men klassisk form som holder seg godt over tid.

Foto: Cathrine Holst/Metropolis

Spa: Ned i minste detalj

I dette spa- og treningsanlegget ønsket kunden et marokkansk uttrykk. Her det ingen tilfeldigheter, alt fra ventilasjonsrister til skapinnredning og skruer på trappeinnfesting er tegnet og beskrevet ned i minste detalj. På grunn av rommets mange fuktige elementer er det valgt fliser på gulv og vegger, i en varm beige tone som lar rommet føles varmt, luftig og sofistikert. Sammen med dype sofaer, variert belysning og klare soner har dette blitt et rom med en behagelig atmosfære. Veggene rundt bassenget tegnet vi i et moderne marokkansk mønster som ble frest ut av Hi-Macs. Med sitt transparente uttrykk, og de klare assosiasjonene til Marokko, gjør veggene til prikken over i-en.

Foto: Hedda Torgersen/Metropolis

Oslo Areal: Helintegrert løsning

I de nye kontorlokalene til Oslo Areal er det bygget en sittebenk rundt vindusrekken. Det var ønske om å få sitteplass foran vinduet, samtidig å skjule flere radiatorer på veggen. Vi løste dette ved å bygge en sittebenk i eik som går fra vegg til vegg med innfreste ventilasjonshull så radiatorene fortsatt gjør sin nytte. Langs veggen gir åpne hyller mulighet til oppbevaring av prospekter og magasiner.

Nyhetsbrev NæringsEiendom

Nyhetsbrev fra NæringsEiendom til din e-post

Siste nyheter NæringsEiendom

To store leiekontrakter til Entra

Nyheter / tirsdag 2. januar 2018

Det nye Grønland

Nyheter / fredag 29. desember 2017

Kronikk: Byvekst med kvalitet

Nyheter / torsdag 28. desember 2017

Fortetting på Skøyen – boligby på Lysaker

Nyheter / onsdag 27. desember 2017

Store arealer i sentrum

Nyheter / tirsdag 26. desember 2017

Thommessen til VIA

Nyheter / torsdag 21. desember 2017