NæringsEiendom

Embla Regine Mathisen har nylig kommet hjem fra fredskorpsutveksling i Kenya. Hun er påtroppende nestleder i ungdomsorganisasjonen Changemaker, og starter på UiO til høsten. Nå deler hun sine tanker om arbeidslivet og hvordan hun ønsker å jobbe.

Morgendagens medarbeidere

– Hva ønsker de?

Silje Rønne

tirsdag 25. juli 2017 8:15 (Oppdatert 19. juli 2017 15:03)

Naringseiendom.no har snakket med Embla Regine Mathisen (20), om hvordan hun ønsker å jobbe og hennes syn på arbeidsplassen.

– Hvilken arbeidsgiver drømmer du om å jobbe for og hvorfor?

– Jeg har aldri vært typen som tenker så langt frem i tid, derfor har jeg ingen stor plan om hvordan jeg skal ende opp i drømmejobben, men det er også helt greit. Jeg liker svært godt å jobbe i organisasjonslivet, og siden jeg var liten har jeg alltid hatt lyst til å jobbe for å bekjempe urettferdighet. Så min drømmejobb er nok et sted som jobber for noen av de tingene jeg brenner for.

– Hvordan ønsker du å ha det på arbeidsplassen?

– Jeg ønsker å ha en dynamisk arbeidsplass hvor jeg er omringet av mennesker som er engasjert i jobben sin. Det gir meg mye å jobbe med mennesker som elsker det de driver med, og hvor man gjør en jobb som er viktig. Et sted hvor man jobber godt i team og på egenhånd. Gjerne med en ledelse som gir plass til nye ideer og et stort rom for utvikling. Et sted hvor det er plass til å diskutere og at det er godt sosialt samvær. På stedet jeg jobber litt nå samles alle som har tid til en liten runde quiz hver dag klokken to, et tiltak som det syns jeg er supert.

– Hva er den optimale arbeidsformen for deg?

– Jeg liker godt å ha en varierende arbeidsdag og arbeidsuke, med ulike oppgaver, og arbeidsmåter. Slik at jeg har mulighet til å fokusere på en oppgave av gangen i ulike deler av dagen. For meg er det viktig med en god blanding av team og prosjektoppgaver og noen mer «vanlige» oppgaver. Hvis jeg kan velge helt selv syns jeg det hadde vært kult om jobben innebar litt reising i ny og ne.

– Hvordan tror du arbeidslivet vil se ut om 20 år?

– Oi, det synes jeg er vanskelig å si. Men det er vel ganske tydelig at jobbmarkedet er svært annerledes i dag enn det var i 1997. Den trenden tror jeg kommer til å fortsette i aller høyeste grad. Jeg tror det kommer til å komme en hel haug med stillinger som ikke finnes i dag. Mer spesialisering og sikkert enda flere folk med masse rare mastere. En del jobber som vi har i dag kommer nok sikker til å forsvinne, kanskje spesielt i industribransjer. Forhåpentligvis resulterer ikke dette i mer arbeidsledighet som noen frykter.

Som klimaaktivist håper jeg selvfølgelig også at vi får mange klimajobber og enda flere bærekraftige bedrifter i de kommende årene. Det hadde skikkelig bra!

 

 

 

 

Nyhetsbrev NæringsEiendom

Nyhetsbrev fra NæringsEiendom til din e-post

Siste nyheter NæringsEiendom

Glass har kommet for å bli

Nyheter / fredag 18. august 2017

Trikken kjører i Dronning Eufemias gate

Nyheter / torsdag 17. august 2017

Fransk luksus til Oslo

Nyheter / onsdag 16. august 2017

Samlet under ett tak

Nyheter / tirsdag 15. august 2017

Nytt designsamarbeid

Nyheter / mandag 14. august 2017

Ivar Tollefsen og Fredensborg flytter

Nyheter / fredag 11. august 2017

Mest leste nyheter NæringsEiendom

Samlet under ett takSamlet under ett tak 15. august 2017
Trikken kjører i Dronning Eufemias gateTrikken kjører i Dronning Eufemias gate 17. august 2017
Fransk luksus til OsloFransk luksus til Oslo 16. august 2017