NæringsEiendom

Embla Regine Mathisen har nylig kommet hjem fra fredskorpsutveksling i Kenya. Hun er påtroppende nestleder i ungdomsorganisasjonen Changemaker, og starter på UiO til høsten. Nå deler hun sine tanker om arbeidslivet og hvordan hun ønsker å jobbe.

Morgendagens medarbeidere

– Hva ønsker de?

Silje Rønne

tirsdag 25. juli 2017 8:15 (Oppdatert 19. juli 2017 15:03)

Naringseiendom.no har snakket med Embla Regine Mathisen (20), om hvordan hun ønsker å jobbe og hennes syn på arbeidsplassen.

– Hvilken arbeidsgiver drømmer du om å jobbe for og hvorfor?

– Jeg har aldri vært typen som tenker så langt frem i tid, derfor har jeg ingen stor plan om hvordan jeg skal ende opp i drømmejobben, men det er også helt greit. Jeg liker svært godt å jobbe i organisasjonslivet, og siden jeg var liten har jeg alltid hatt lyst til å jobbe for å bekjempe urettferdighet. Så min drømmejobb er nok et sted som jobber for noen av de tingene jeg brenner for.

– Hvordan ønsker du å ha det på arbeidsplassen?

– Jeg ønsker å ha en dynamisk arbeidsplass hvor jeg er omringet av mennesker som er engasjert i jobben sin. Det gir meg mye å jobbe med mennesker som elsker det de driver med, og hvor man gjør en jobb som er viktig. Et sted hvor man jobber godt i team og på egenhånd. Gjerne med en ledelse som gir plass til nye ideer og et stort rom for utvikling. Et sted hvor det er plass til å diskutere og at det er godt sosialt samvær. På stedet jeg jobber litt nå samles alle som har tid til en liten runde quiz hver dag klokken to, et tiltak som det syns jeg er supert.

– Hva er den optimale arbeidsformen for deg?

– Jeg liker godt å ha en varierende arbeidsdag og arbeidsuke, med ulike oppgaver, og arbeidsmåter. Slik at jeg har mulighet til å fokusere på en oppgave av gangen i ulike deler av dagen. For meg er det viktig med en god blanding av team og prosjektoppgaver og noen mer «vanlige» oppgaver. Hvis jeg kan velge helt selv syns jeg det hadde vært kult om jobben innebar litt reising i ny og ne.

– Hvordan tror du arbeidslivet vil se ut om 20 år?

– Oi, det synes jeg er vanskelig å si. Men det er vel ganske tydelig at jobbmarkedet er svært annerledes i dag enn det var i 1997. Den trenden tror jeg kommer til å fortsette i aller høyeste grad. Jeg tror det kommer til å komme en hel haug med stillinger som ikke finnes i dag. Mer spesialisering og sikkert enda flere folk med masse rare mastere. En del jobber som vi har i dag kommer nok sikker til å forsvinne, kanskje spesielt i industribransjer. Forhåpentligvis resulterer ikke dette i mer arbeidsledighet som noen frykter.

Som klimaaktivist håper jeg selvfølgelig også at vi får mange klimajobber og enda flere bærekraftige bedrifter i de kommende årene. Det hadde skikkelig bra!

 

 

 

 

Nyhetsbrev NæringsEiendom

Nyhetsbrev fra NæringsEiendom til din e-post

Siste nyheter NæringsEiendom

God aktivitet på Bryn-Helsfyr

Nyheter / fredag 20. oktober 2017

Sveriges første utekontor

Nyheter / torsdag 19. oktober 2017

Justering til markedsleie ved forlengelse av leieforholdet

Nyheter / onsdag 18. oktober 2017

Tre nye coworking-tilbud

Nyheter / tirsdag 17. oktober 2017

Morgendagens medarbeidere

Nyheter / mandag 16. oktober 2017

Millenials

Nyheter / fredag 13. oktober 2017

Mest leste nyheter NæringsEiendom

Justering til markedsleie ved forlengelse av leieforholdetJustering til markedsleie ved forlengelse av leieforholdet 18. oktober 2017
Tre nye coworking-tilbudTre nye coworking-tilbud 17. oktober 2017
Morgendagens medarbeidereMorgendagens medarbeidere 16. oktober 2017