NæringsEiendom

Embla Regine Mathisen har nylig kommet hjem fra fredskorpsutveksling i Kenya. Hun er påtroppende nestleder i ungdomsorganisasjonen Changemaker, og starter på UiO til høsten. Nå deler hun sine tanker om arbeidslivet og hvordan hun ønsker å jobbe.

Morgendagens medarbeidere

– Hva ønsker de?

Silje Rønne

tirsdag 25. juli 2017 8:15 (Oppdatert 19. juli 2017 15:03)

Naringseiendom.no har snakket med Embla Regine Mathisen (20), om hvordan hun ønsker å jobbe og hennes syn på arbeidsplassen.

– Hvilken arbeidsgiver drømmer du om å jobbe for og hvorfor?

– Jeg har aldri vært typen som tenker så langt frem i tid, derfor har jeg ingen stor plan om hvordan jeg skal ende opp i drømmejobben, men det er også helt greit. Jeg liker svært godt å jobbe i organisasjonslivet, og siden jeg var liten har jeg alltid hatt lyst til å jobbe for å bekjempe urettferdighet. Så min drømmejobb er nok et sted som jobber for noen av de tingene jeg brenner for.

– Hvordan ønsker du å ha det på arbeidsplassen?

– Jeg ønsker å ha en dynamisk arbeidsplass hvor jeg er omringet av mennesker som er engasjert i jobben sin. Det gir meg mye å jobbe med mennesker som elsker det de driver med, og hvor man gjør en jobb som er viktig. Et sted hvor man jobber godt i team og på egenhånd. Gjerne med en ledelse som gir plass til nye ideer og et stort rom for utvikling. Et sted hvor det er plass til å diskutere og at det er godt sosialt samvær. På stedet jeg jobber litt nå samles alle som har tid til en liten runde quiz hver dag klokken to, et tiltak som det syns jeg er supert.

– Hva er den optimale arbeidsformen for deg?

– Jeg liker godt å ha en varierende arbeidsdag og arbeidsuke, med ulike oppgaver, og arbeidsmåter. Slik at jeg har mulighet til å fokusere på en oppgave av gangen i ulike deler av dagen. For meg er det viktig med en god blanding av team og prosjektoppgaver og noen mer «vanlige» oppgaver. Hvis jeg kan velge helt selv syns jeg det hadde vært kult om jobben innebar litt reising i ny og ne.

– Hvordan tror du arbeidslivet vil se ut om 20 år?

– Oi, det synes jeg er vanskelig å si. Men det er vel ganske tydelig at jobbmarkedet er svært annerledes i dag enn det var i 1997. Den trenden tror jeg kommer til å fortsette i aller høyeste grad. Jeg tror det kommer til å komme en hel haug med stillinger som ikke finnes i dag. Mer spesialisering og sikkert enda flere folk med masse rare mastere. En del jobber som vi har i dag kommer nok sikker til å forsvinne, kanskje spesielt i industribransjer. Forhåpentligvis resulterer ikke dette i mer arbeidsledighet som noen frykter.

Som klimaaktivist håper jeg selvfølgelig også at vi får mange klimajobber og enda flere bærekraftige bedrifter i de kommende årene. Det hadde skikkelig bra!

 

 

 

 

Nyhetsbrev NæringsEiendom

Nyhetsbrev fra NæringsEiendom til din e-post

Siste nyheter NæringsEiendom

To store leiekontrakter til Entra

Nyheter / tirsdag 2. januar 2018

Det nye Grønland

Nyheter / fredag 29. desember 2017

Kronikk: Byvekst med kvalitet

Nyheter / torsdag 28. desember 2017

Fortetting på Skøyen – boligby på Lysaker

Nyheter / onsdag 27. desember 2017

Store arealer i sentrum

Nyheter / tirsdag 26. desember 2017

Thommessen til VIA

Nyheter / torsdag 21. desember 2017