NæringsEiendom

Morten Wiese og Norwegian Property starter opp PIER X - venture hub på Aker Brygge.

Nytt konsept til Norge

I august åpner Pier X venture hub på Aker Brygge.

Silje Rønne

mandag 12. juni 2017 8:45 (Oppdatert 8. juni 2017 12:42)

– På Pier X bygger vi et nettverk av profesjonelle investorer, gründere, internasjonale partnere og skaleringsselskaper med fokus på å hjelpe norske start-upbedrifter opp og ut i verden, sier Morten Wiese, koordinator, gründer og engleinvestor. Han er prosjektleder i konseptet som er initiert av Norwegian Property.

Wiese er godt i gang med å bygge en norsk venture hub i 3. etasje i Bryggegaten 3, den tidligere verkstedhallen til Akers Mek. 1.600 kvadratmeter skal fylles med innovasjonsbedrifter, ikke nyoppstartede günderselskaper, men selskaper som har kommet lenger i livsløpet.

– Pier X er ikke en tidligfase-hub slik som Mesh, men for selskaper som er i skaleringsfasen og har litt «fundig» på plass og ambisjoner om å vokse, forteller han, og legger til at konseptet bygges etter modeller fra The Vault i San Francisco, Level 39 i London og Wework i New York.

– Wework er et godt eksempel på hvor vellykket denne samarbeidsmodellen er. Selskapet har allerede bygd opp over 100 huber og er verdsatt for 18 milliarder dollar, uten én gang å eie et kontor, sier han og fortsetter: «Dette er åpenbart en måte folk ønsker å jobbe på som også fungerer».

Konseptet er utformet for å samarbeide. I hovedområdet med utsikt over havnebassenget finner du lounge, kaffebar, et åpent arbeidsområde og mange dedikerte områder for både formelle og uformelle møter.

– Ved å kombinere innovasjon med nye arbeidsmønstre tror vi at gründere vil få selskapene sine til å vokse raskere, sier Wiese.

Et økosystem

Pier X vil bli et slags økosystem, der selskapene kan vokse raskere ved hjelp av alle ressursene de har tilgang til i lokalene.

– Nivået kommer til å ligge i fasen over de co-working konseptene vi kjenner til i dag, og vi ønsker at de tyngre kapitalkreftene skal inn her, slik at de kan sitte tett på sine investeringer. Av investorer har vi fått med oss Snö Ventures, med Magne Uppman, Teodor Bjerrang og Henrik Lie-Nilsen, Custos Group i London og Redshift Capital Partners i San Francisco. I tillegg applauderer de kjente norske venture kapital-selskapene Northzone og Verdane vårt initiativ, forteller han.

Fra venstre: Michael S. Juuhl, Aquafence - Magne Uppman, Snö Ventures - Harald Jellum, Aispot - Ellen Kobro, Norwegian Property - Morten Wiese, Pier X og Carine Zeier, Zeier& Co.

Pier X er basert på en medlemsmodell med tilhørende sponsorer som gjør det økonomisk fornuftig for skaleringselskaper å være basert på Aker Brygge.

– Spørsmålet er om du har råd til å være noe annet sted når kompetente investorer, gründere, internasjonale partnere og landets ledende juridiske og finansielle rådgivere blir medlemmer, og de ligger noen få hundre meter fra bygningen. Det handler om å være der hvor business virkelig skjer, avslutter han.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nyhetsbrev NæringsEiendom

Nyhetsbrev fra NæringsEiendom til din e-post

Siste nyheter NæringsEiendom

Glass har kommet for å bli

Nyheter / fredag 18. august 2017

Trikken kjører i Dronning Eufemias gate

Nyheter / torsdag 17. august 2017

Fransk luksus til Oslo

Nyheter / onsdag 16. august 2017

Samlet under ett tak

Nyheter / tirsdag 15. august 2017

Nytt designsamarbeid

Nyheter / mandag 14. august 2017

Ivar Tollefsen og Fredensborg flytter

Nyheter / fredag 11. august 2017

Mest leste nyheter NæringsEiendom

Samlet under ett takSamlet under ett tak 15. august 2017
Trikken kjører i Dronning Eufemias gateTrikken kjører i Dronning Eufemias gate 17. august 2017
Fransk luksus til OsloFransk luksus til Oslo 16. august 2017