NæringsEiendom

Torsdag 18. mai signerte Oddbjørn Oland, eiendomssjef i Scala Retail Property, sin første digitale leiekontrakt med restaurantkonseptet Ciao Bella.

Scala med historisk kontraktsinngåelse

Kjøpesenterselskapet Scala Retail Property inngikk torsdag sin første digitale leiekontrakt.

Silje Rønne

fredag 19. mai 2017 7:40 (Oppdatert 19. mai 2017 11:09)

Det vil si at verken penn eller papir var å se da selskapet signerte med spisestedet Ciao Bella på Skedsmo Senter – et av ti sentre eid av Scala.

– En kanskje liten hendelse, men symbolsk viktig for oss å ta steget inn i den digitale verden også når det gjelder leiekontrakter. Vi er jo vant til at mange deler av forretningen vår er digital, men leiekontrakten har til nå vært en slags gammel avlegging med to papireksemplarer og parafering på hver side osv. Fremover vil også dette kunne håndteres digitalt, sier Hans Jørgen Mørland administrerende direktør i Scala.

Scala er tidlig ute i norsk eiendomsbransje med å inngå digitale leiekontrakter der pennen er byttet ut med BANK-ID brikke. Fordelene med digitale kontrakter er flere.

Digital signering vil gjøre dokumentflyten i forbindelse med signering enklere og tryggere. Begge parter sikrer at den som signerer faktisk er den man hevder å være, alle dokumenter lagres effektivt og man tar bort operasjoner som scanning, postgang til forvalter etc. Alle dokumenter sendes automatisk til de parter som skal ha kontrakten. Scala ser for seg at systemet i fremtiden samkjøres med forvaltningssystemer som Fenistra og Visma slik at kontraktsforvaltningen blir heldigital fra første kontraktutkast sendes til leietager til fakturering og oppfølging etter tiltredelse.

– Spennende å lande vår første digitale kontrakt. Nå satser vi på at flere leietagere skal bli vant til å finne frem Bank-Id istedenfor penn når de møter oss i Scala, sier Oddbjørn Oland, eiendomssjef for Skedsmo Senter som fremforhandlet den første digitale kontrakten.

Arnulf Bjørnstad, innehaver Ciao Bella under signeringen 18. mai – ingen penn, ingen papirer, kun med BankID og PC.

– Enkelt og trygt for begge parter og litt moro å gjøre det på denne måten» sier innehaver av Ciao Bella, Arnulf Bjørnstad som for første gang prøvde digitalt kryptert vannmerke istedenfor pennestrøk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nyhetsbrev NæringsEiendom

Nyhetsbrev fra NæringsEiendom til din e-post

Siste nyheter NæringsEiendom

Ny internasjonal kjede til Oslo

Nyheter / torsdag 14. desember 2017

Nytt hotell i Stordalens portefølje

Nyheter / onsdag 13. desember 2017

Stadig flere selskaper ser verdien av kontorfelleskap

Nyheter / tirsdag 12. desember 2017

Utleier med fokus på forutsigbarhet

Nyheter / mandag 11. desember 2017

Smaken av Mexico til Tjuvholmen

Nyheter / fredag 8. desember 2017

Fra dings til intelligens

Nyheter / torsdag 7. desember 2017

Mest leste nyheter NæringsEiendom

Smaken av Mexico til TjuvholmenSmaken av Mexico til Tjuvholmen 8. desember 2017
Utleier med fokus på forutsigbarhetUtleier med fokus på forutsigbarhet 11. desember 2017
Stadig flere selskaper ser verdien av kontorfelleskapStadig flere selskaper ser verdien av kontorfelleskap 12. desember 2017