NæringsEiendom

Torsdag 18. mai signerte Oddbjørn Oland, eiendomssjef i Scala Retail Property, sin første digitale leiekontrakt med restaurantkonseptet Ciao Bella.

Scala med historisk kontraktsinngåelse

Kjøpesenterselskapet Scala Retail Property inngikk torsdag sin første digitale leiekontrakt.

Silje Rønne

fredag 19. mai 2017 7:40 (Oppdatert 19. mai 2017 11:09)

Det vil si at verken penn eller papir var å se da selskapet signerte med spisestedet Ciao Bella på Skedsmo Senter – et av ti sentre eid av Scala.

– En kanskje liten hendelse, men symbolsk viktig for oss å ta steget inn i den digitale verden også når det gjelder leiekontrakter. Vi er jo vant til at mange deler av forretningen vår er digital, men leiekontrakten har til nå vært en slags gammel avlegging med to papireksemplarer og parafering på hver side osv. Fremover vil også dette kunne håndteres digitalt, sier Hans Jørgen Mørland administrerende direktør i Scala.

Scala er tidlig ute i norsk eiendomsbransje med å inngå digitale leiekontrakter der pennen er byttet ut med BANK-ID brikke. Fordelene med digitale kontrakter er flere.

Digital signering vil gjøre dokumentflyten i forbindelse med signering enklere og tryggere. Begge parter sikrer at den som signerer faktisk er den man hevder å være, alle dokumenter lagres effektivt og man tar bort operasjoner som scanning, postgang til forvalter etc. Alle dokumenter sendes automatisk til de parter som skal ha kontrakten. Scala ser for seg at systemet i fremtiden samkjøres med forvaltningssystemer som Fenistra og Visma slik at kontraktsforvaltningen blir heldigital fra første kontraktutkast sendes til leietager til fakturering og oppfølging etter tiltredelse.

– Spennende å lande vår første digitale kontrakt. Nå satser vi på at flere leietagere skal bli vant til å finne frem Bank-Id istedenfor penn når de møter oss i Scala, sier Oddbjørn Oland, eiendomssjef for Skedsmo Senter som fremforhandlet den første digitale kontrakten.

Arnulf Bjørnstad, innehaver Ciao Bella under signeringen 18. mai – ingen penn, ingen papirer, kun med BankID og PC.

– Enkelt og trygt for begge parter og litt moro å gjøre det på denne måten» sier innehaver av Ciao Bella, Arnulf Bjørnstad som for første gang prøvde digitalt kryptert vannmerke istedenfor pennestrøk.

Nyhetsbrev NæringsEiendom

Nyhetsbrev fra NæringsEiendom til din e-post

Siste nyheter NæringsEiendom

To store leiekontrakter til Entra

Nyheter / tirsdag 2. januar 2018

Det nye Grønland

Nyheter / fredag 29. desember 2017

Kronikk: Byvekst med kvalitet

Nyheter / torsdag 28. desember 2017

Fortetting på Skøyen – boligby på Lysaker

Nyheter / onsdag 27. desember 2017

Store arealer i sentrum

Nyheter / tirsdag 26. desember 2017

Thommessen til VIA

Nyheter / torsdag 21. desember 2017