NæringsEiendom

Romerike er i voldsom utvikling, med rask befolkningsvekst og nye prosjekter. Illustrasjon: Oslo Airport City

Fra granskog til kranskog

– Romerike kommer til å være et av landets mest spennende områder i lang tid fremover.

Silje Rønne

onsdag 10. mai 2017 11:01 (Oppdatert 10. mai 2017 11:01)

Statistisk Sentralbyrås mest relevante alternativ for befolkningsveksten i Norge viser at befolkningen på Romerike er estimert til å øke med 12 % i løpet av de neste 8 årene.

– Selv denne veksten kan vise seg å være en klar undervurdering, sa Kjell Senneset, seniorøkonom i Prognosesenteret nylig på et seminar i regi av Rambøll. Temaet var utviklingen og forventninger for området. Trendene er helt tydelige; alle piler peker oppover.

Enorm vekst
Det er estimert befolkningsvekst på 4.000 personer per år fremover. Jessheim er en av Europas raskest voksende byer, og den byen i Norge med størst vekst. På Romerike er veksten høyere enn det sentrale Østlandet. I tillegg forventes økte anleggsinvesteringer med rundt 20 % neste år, samt utbygging i stort sett alt som kan bygges og utvikles.

En av dem som har stor interesse for området er Thor Thoeneie. Som administrerende direktør i Oslo Airport City er han overbevist om at Romerike kommer til å være et av landets mest spennende områder i lang tid fremover.

– Hvis vi ser på utviklingen i utlandet er tendensen tydelig: flyplassene får økt betydning som knutepunkt for en rekke virksomheter innenfor ulike bransjer. Her hjemme er Oslo Lufthavn Gardermoen landets absolutt største knutepunkt. Transporten inn til Oslo tar 25 minutter. Reiser du i 2 timer herfra når du 2 millioner mennesker med bil og 300 millioner med fly. Vi satser stort på å utvikle og bygge en ny by, med alt det innebærer, sier Thoeneie.

– I løpet av 20 til 30 år kan investeringene komme opp i 20-25 milliarder kroner. Vi vil ha varierte og arbeidsintensive virksomheter med opp mot 40.000 nye arbeidsplasser. Det er ikke lenger slik at flyplasser bygges rundt de største byene. Nå bygges byene rundt flyplassene, understreker han.

Synlig og tilgjengelig
– Jeg bor selv på Jessheim og opplever hvilken utvikling området er i. Det er klart dette blir et fokusområde for oss fremover da vi leverer alle fagene som trengs for en god og fremtidsrettet utbygging. Vår lokale forankring, med sentrale og internasjonale krefter i ryggen, gjør oss godt rustet til å levere riktige løsninger for framtidens by, sier Sigrid Nøkleby, kvalitets- og miljøleder for bygg og arkitektur i Rambøll.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nyhetsbrev NæringsEiendom

Nyhetsbrev fra NæringsEiendom til din e-post

Siste nyheter NæringsEiendom

God aktivitet på Bryn-Helsfyr

Nyheter / fredag 20. oktober 2017

Sveriges første utekontor

Nyheter / torsdag 19. oktober 2017

Justering til markedsleie ved forlengelse av leieforholdet

Nyheter / onsdag 18. oktober 2017

Tre nye coworking-tilbud

Nyheter / tirsdag 17. oktober 2017

Morgendagens medarbeidere

Nyheter / mandag 16. oktober 2017

Millenials

Nyheter / fredag 13. oktober 2017

Mest leste nyheter NæringsEiendom

Justering til markedsleie ved forlengelse av leieforholdetJustering til markedsleie ved forlengelse av leieforholdet 18. oktober 2017
Tre nye coworking-tilbudTre nye coworking-tilbud 17. oktober 2017
Morgendagens medarbeidereMorgendagens medarbeidere 16. oktober 2017