NæringsEiendom

Nå er Sandnes havn en del av Forus-samarbeidet, og skal gjøre det mer attraktivt for bedriftene her å velge sjøtransport.

Sandnes havn til Forus-samarbeidet

Den nye lokasjon gjør det mer attraktivt for Forus-virksomheter å velge sjøtransport.

Silje Rønne

torsdag 20. april 2017 9:31 (Oppdatert 20. april 2017 9:31)

Nå etablerer havnen også et stort lagertilbud på Forus og trer inn som deltaker i Forus-samarbeidet.

– Forus har fått egen havn og vi har kommet nærmere motoren i regionen. Vi synes det er naturlig å støtte Forus-samarbeidets viktige arbeid med å synliggjøre området som attraktiv bedriftslokasjon, sier havnesjef Thor Thingbø.
I fjor høst flyttet Sandnes Havn fra Sandnes sentrum og samlet virksomheten på Somaneset ved Forus. Målet er å være et miljøvennlig, fremtidsrettet og effektivt logistikknutepunkt for næringslivet på Forus og resten av regionen.

Sandnes Havn er totalleverandør av logistikktjenester. Havnen har ukentlige anløp av skip fra kontinentet og norskekysten, leier ut fagfolk til logistikkarbeid i regionen og bistår med all håndtering av gods fra skip og helt frem til kundene. Den strategiske plasseringen med nærhet til motorveien innebærer miljøvennlig og effektiv videretransport til Forus og andre steder i regionen.

- Det er bred politisk enighet om å få mer gods over fra vei til sjø i fremtiden. Sjøtransport er et miljøvennlig, effektivt og konkurransedyktig alternativ, sier Thor Thingbø.

Havnen består av 900 meter kai og totalt 60 000 kvm eiendom, hvorav 9000 kvm bygg og store utearealer som brukes til blant annet lagerhotell. Gods som ankommer både via skip eller lastebil kan lagres inntil kundene ønsker det utlevert. Det vil i løpet av 2017 bli bygget 2800 kvm nye lagre.

Lagerhotell på Forus
Nå etablerer også havnen et stort utendørs lagerhotell på Forus. Sandnes Havn har leid en tomt på 24 mål av Forus Næringspark sentralt på Forus. Der kan Forus-virksomhetene kort- eller langtidslagre gods for kunder i distriktet eller gods som ankommer via sjøveien.
- Beliggenheten midt på Forus gir store logistikkfordeler. Her kan næringslivet lagre gods nær egen virksomhet, motorveien, jernbane og havn. På sikt vil vi også vurdere å tilby innelagring, sier Thingbø.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nyhetsbrev NæringsEiendom

Nyhetsbrev fra NæringsEiendom til din e-post

Siste nyheter NæringsEiendom

Lyko til Oslo

Nyheter / fredag 21. april 2017

Sandnes havn til Forus-samarbeidet

Nyheter / torsdag 20. april 2017

Mange muligheter på Skøyen

Nyheter / onsdag 19. april 2017

Leietakerne kan velge og vrake – utenfor sentrum og Sandnes

Nyheter / tirsdag 18. april 2017

Lederskifte – tar du utfordringen?

Nyheter / mandag 17. april 2017

En ny og grønn bydel

Nyheter / tirsdag 11. april 2017